Hannele Kiviniemi

Hannele Kiviniemi (s. 1972) on ansioitunut tamperelainen suunnittelija, jonka monipuolisissa töissä korostuvat skandinaavinen harmonia, herkkyys ja pohjoisen luonnon aitous. Hän valmistui tekstiilisuunnittelijaksi vuonna 1997 ja on siitä lähtien toiminut tuote- ja graafisen suunnittelun tehtävissä jättäen tunnistettavan kädenjälkensä kymmeniin kotimaisiin laatutuotteisiin.

Kiviniemi perusti oman suunnittelutoimiston vuonna 2006 ja teki tuloksellista yhteistyötä mm. kotimaisen, korkealaatuisista tuotteistaan tunnetun, perinteisen kynttilävalmistaja Suomen Kerta Oy:n kanssa (Havi). Hän teki usean vuoden yhteistyötä myös SOK:n ja S-ryhmän kanssa.

Kiviniemi on pitkällä urallaan työskennellyt merkittävissä suomalaiskansallisissa yrityksissä. Hänellä on vahvaa näyttöä erityisesti tekstiiliteollisuudesta. Yrityksistä tunnetuimpiin kuulunee Pohjoismaisen tekstiiliteollisuuden edelläkävijä, tamperelainen Finlayson Oy, jonka tekstiileissä Kiviniemen voimakas estetiikantaju elää vielä tänäänkin. Hannele Kiviniemen kuoseja on nähtävissä myös sekä Kangastus Oy:n että suomalaisen sukka- ja trikoovalmistajan Vendi Oy:n tuotteissa.

Kiviniemi on työskennellyt vuodesta 2014 lähtien tamperelaisen Tammer -Tukku Oy:n palveluksessa.

Hannele Kiviniemi on osaaja, joka vahvalla ammattitaidollaan ulottuu, materiaalista riippumatta, taikomaan kuosillaan tuotteen eloon. Viimeisin näyte Kiviniemen osaamisesta on tämä taidokas mutta sydämellinen, suomalaisuutta puhtaimmillaan edustava Katri Helena Suomi Finland Collection sinivalkoisine värimaailmoineen.

Katri Helena Suomi Finland Collection -malliston toteutuksen lähtökohtina ja innoittajina ovat toimineet sekä artistin että suunnittelijan yhteiset kiinnostuksen kohteet: suomalaisen luonnon havumetsät ja järvet.  Suunnittelijaa ja artistia yhdistää myös rakas harrastus; perhokalastus.

Oman sävynsä kuosin suunnitteluun toivat Katri Helenan, suomalaisuuden ikonin, sinisilmät ja taiteilijan tunnetut kappaleet ”Unen erämaa” ja ”Katson sineen taivaan”.