Katri Helena Suomi Finland Collection – pala suomalaista, sinivalkoista sielunmaisemaa jokaiseen kotiin

Aluksi on aina ajatus. Haparoiva, keskeneräinenkin. Ajatuksesta kasvaa idea. Mausteena jo varovainen ripaus innostusta. Idea tulee ulos vajavaisena, muokkausta vailla. Ja matka ideasta innovaatioon on pitkä, työntäyteinen. Tarvitaan kymmeniä käsipareja, satoja työtunteja, osallistumista, luottamusta ja järkkymätön usko. Tarvitaan yhdessä tekemistä. Näin syntyy lopulta tuote, tavara. Mallisto.

Katri Helena Suomi Finland Collection sai alkunsa kun suunnittelija Hannele Kiviniemellä virisi ajatus Suomi 100 -kuosista ja -tuotteista: sinivalkoisista, harmonisista, Suomen luonnon ainutlaatuisuutta toistavista. Ajatuksesta kasvoi nopeasti idea mallistosta, jonka keulakuvana toimisi itseoikeutetusti koko kansan rakastama Suomi-ikoni Katri Helena.

Kiviniemen työnantaja Tammer-Tukku Oy innostui ajatuksesta, samoin artisti itse, ja näin alkoi pitkä, työntäyteinen matka, joka on vaatinut satojen yhteisten työtuntien lisäksi kymmeniä apukäsiä ja järkkymätöntä uskoa lopputuleman onnistumiseen. Malliston pieninkään yksityiskohta ei ole syntynyt sattumalta.

Katri Helenan ja Kiviniemen inspiroivan yhteistyön tuloksena syntyi ensin kuosi. Metsäistä järvimaisemaa mukaileva ja sinisävyinen, jonka lähtökohtina ovat olleet Katri Helenan ja suunnittelijan yhteiset kiinnostuksen kohteet: suomalaisen luonnon metsä, järvet ja tähtitaivas. Kuosin ympärille kasvoi vähitellen monipuolinen kokoelma tuotteita.

Tuotteet valittiin tarkoin yhteistyössä Katri Helenan, suunnittelijan ja tuotepäällikön kesken. Yhtä tärkeää kuin tuotteen ulkonäkö, on sen laatu ja sopivuus käyttötarkoitukseensa. Katri Helena Suomi Finland Collection -malliston tuotteet sopivat kodin piensisustukseen, keittiöön ja saunaan. Mallistosta löytyvät myös ajattoman klassiset asusteet.

Tammer-Tukku Oy on yksi Pohjois-Euroopan johtavista kuluttajatuoteyhtiöistä, jonka vuosikymmenten kuluttajatuotekokemus sekä maailmanlaajuinen hankintaverkosto takaavatkin kokoelmalle kattavan ja äärimmäisen kilpailukykyisen hankintaverkoston ja kuluttajanäkyvyyden.

Yhteistyö Rento-tuotemerkin kanssa täydentää osaltaan kokoelman laadukasta tuotevalikoimaa ja sopii erinomaisesti tuomaan esiin satavuotiaan Suomen elinvoimaista saunaperinnettä. Mallistosta löytyvät teeman mukaiset Rento -löylyastiat ja -tuoksut sekä -saunatekstiilit.

Kiviniemen taidokas kuosi yhdistettynä harmoniseen sinivalkoisuuteen, jota Katri Helena artistina puhtaimmillaan edustaa, tekevät tästä mallistosta ja sen tarinasta ainutkertaisen ja erityisen sopivan juhlistamaan itsenäistä, satavuotiasta Suomea.  Katri Helenan sanoin: ” Olen todella iloinen, että saan antaa nimeni tälle kokoelmalle. Toivon sen tuottavan paljon hyvää mieltä ja harmoniaa suomalaisten kotien arkeen ja juhlaan.”

Osoituksena suomalaisesta osaamisesta, kokoelman tuotteilla on Design from Finland -merkki. Mallisto ei olisi syntynyt ilman vahvaa kotimaista työpanosta. Se on työllistänyt jo syntyessään kymmeniä eri alojen huippuammattilaisia.